KV dodatno

MOLITVA SVETOM MIHAELU ARKANĐELU
Sveti Mihaele, arkanđele, brani nas u boju; protiv pakosti i zasjeda đavolskih budi nam zaklon! Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo: i ti, vojvodo vojske nebeske, sotonu i druge duhove zlobne, koji svijetom obilaze na propast duša, božanskom krepošću i jakošću u pakao strovali! Amen.

ZAHVALA GOSPI ZA PRIMLJENU MILOST
Hvala ti, milosrdna Gospo, što si rado uslišala našu molitvu. Dobra naša nebeska Majko, vjerovali smo da nas nećeš odbiti. Vjerovali smo da će po tvome majčinskom zagovoru tvoj Sin Isus učiniti što je najbolje za nas i one koji se stavljaju u naše molitve. Riječima ne možemo izraziti svoju zahvalnost tebi, našoj milosrdnoj Zagovornici i Zaštitnici, ali ti znaš da smo ti svim srcem i svom dušom zahvalni. Preporučujemo se tvome majčinskom zagovoru, milosrdna Gospo, s tobom i po tebi neprestano ćemo zahvaljivati i slaviti Boga sve do časa naše smrti! Amen.

K TEBI SE O SV. JOSIPE (MOLITVA SV. JOSIPU ZA CRKVU)
K tebi se, o sveti Josipe, utječemo u svojoj nevolji. (Pošto smo tvoju presvetu Zaručnicu za pomoć zamolili, molimo pouzdano i za tvoju pomoć.) Za ljubav, koja te je s neoskvrnjenom Djevicom i Bogorodicom vezala, i za očinsku ljubav, kojom si grlio Dijete Isusa, smjerno te molimo, da baštinu, koju je Isus Krist svojom Krvlju otkupio, milostivo pogledaš, te našoj nevolji svojom moći u pomoć pritečeš.
O brižni čuvaru božanske obitelji, brani odabrano potomstvo Isusa Krista. Ne daj predragi Oče, da nas okuže zabluda i pokvarenost. Budi nam s neba milostivo u pomoći, o naš jaki zaštitniče, u borbi sa vlašću tmine. Pa kao što si nekad Dijete Isusa iz najveće pogibli života izbavio, tako i sada brani svetu Crkvu Božju od svih zasjeda neprijateljskih, te nas svakoga pojedinoga trajno uzmi pod svoje okrilje da uzmognemo po tvojom pomoći i tvome primjeru sveto živjeti, blaženo preminuti i u nebu vječno blaženstvo zadobiti. Amen.

MOLITVA BRAČNIH DRUGOVA
Marijo, nositeljice života i zaštitnice trudnica. Ti, koja razumiješ sve probleme trudnoće, ohrabri nas da ljubavlju, koja neprestano raste primimo ovo dijete u našu obitelj. Izmoli nama i našem djetetu zdravlje duše i tijela. Preporuči nebeskom Ocu i naše novčane neprilike, da bi svojom brigom vodio naš život, kako bismo ovom djetetu osigurali dostojan i miran razvoj. Daj da u ovom djetetu ne gledamo samo svoje, već i Tvoje dijete i da ga primimo kao Isusa u svoju obitelj. Blagoslovi mirom i radošću našu obitelj.

MOLITVA MAJKE KOJA OČEKUJE DIJETE
Marijo, prati moje dijete koje nosim da bude uvijek plemenito, sretno i pošteno. Pomozi da još više volim muža, oca našeg djeteta. Ako je moguće, neka me mimoiđu mučnine i povraćanje. Smijem li moliti da mi porod bude što manje bolan, premda očekujem radost radi novog čovjeka? Bdij nad liječnicima koji vode brigu o meni i djetetu i pomozi im da imaju bistru pamet i sigurnu ruku. Neka život ovog djeteta bude na Tvoju slavu, Gospodine, u zdravlju i bolesti, u uspjehu i neuspjehu. Gospodine, Ti si Mariji povjerio da bude Majka Tvoga Sina. Zahvaljujem Ti što si meni povjerio da budem majka još jednog čovjeka. Pomozi mi, Marijo, da teškoće trudnoće i poroda velikodušno i vedro prinesem za dobro svog djeteta, svoje obitelji i našega naroda. Neka Tvoj blagoslov počiva uvijek nad nama! Amen.

MOLITVA OCA
Josipe, koji si Isusa prihvatio i volio kao svoje dijete, rasvjetli mi da shvatim vrijednost mog djeteta, kako bih ga sve više volio i cijenio. Daj da me svaki problem i bolest mog dijeteta potakne i izazove na još veću ljubav. Pomozi da još više volim svoju ženu, majku našeg dijeteta i da ju razumijem u trudničkim poteškoćama. Josipe, uzore trudničkih muževa, moli za nas! Zahvaljujem Ti, Gospodine, za iskazano povjerenje da budem otac Tvoga dijeteta, da ga štitim i odgajam za vječni život s Tobom. Daj mi, Gospodine, spremnost na žrtvu i strpljivost, kakvu je imao sv. Josip, zaštitnik Tvoga Sina!

DEVETNICE

Share This